Дарете на организацията


За ваше улеснение сме интегрирали опцията за дарения през защитената система за разплащания PayPal. Може да дарите сума по ваш избор чрез директен дебит от кредитна или дебитна карта. Имайте предвид, че заявената сума за дарение е в евро €. PayPal ще обмени заявената сума в евро  без значение от каква валута извършвате плащането

Дарителска информация

Terms

Дарение общо: 5,00€

ОБЩИ УСЛОВИЯ

Общи условия и политики за използване на онлайн магазин

oie_GGxXvSjLgRMf

Общи условия за ползване на интернет сайт и online магазин: www.zachepelare.com Използването на този сайт и регистрирането на поръчка чрез него, се счита за съгласие с посочените условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля, не използвайте този уеб сайт.
Сдружение “Заедно за Чепеларе” си запазва правото да променя условията по всяко време, без предварително известие, като променените условия бъдат публикувани в сайта.

I. ОБЩИ УСЛОВИЯ

www.zachepelare.com  е уебсайт за електронна търговия – за продажба и доставка на публикуваните в него стоки, от името на
Сдружение “Заедно за Чепеларе” с ЕИК/ПИК “205633691”, Седалище и адрес на управление:

Област Смолян, община Чепеларе
гр. Чепеларе  ПК. 4850 , ул. “Васил Дечев” No 24

Публикуването на този сайт има смисъл на публична покана за сключването на търговска сделка за покупка на артикули онлайн (online) от Сдружение “Заедно за Чепеларе”.
Сдружение “Заедно за Чепеларе” чрез www.zachepelare.com  има право да променя цените на предлаганите стоки по собствена преценка, без предварително уведомяване. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била актуална по време на заявката на желаната стока. . При посочени неверен или сгрешен адрес, лице за контакти и/или телефон при подаване на заявката Сдружение “Заедно за Чепеларе” чрез www.zachepelare.com  не е обвързан от каквото и да е задължение за изпълнение на поръчката. Договорът с Клиента се счита за сключен след приемане от Сдружение “Заедно за Чепеларе” чрез  www.zachepelare.com на заявлението за покупка попълнено правилно от Клиента в процеса на поръчка. Сдружение “Заедно за Чепеларе” чрез www.zachepelare.com се задължава след получаване на заявление от Клиента, да му достави желаната стока или да информира Клиента за др. обстоятелства, относно заявката му. Сдружение “Заедно за Чепеларе” не носи отговорност, ако Клиентът е посочил неверни и/или непълни данни в направена поръчка на адрес www.zachepelare.com. Сдружение “Заедно за Чепеларе” не носи отговорност за допуснати неточности в публикуваната на сайта информация. Публикуваната на сайта информация за размери и съответствия трябва да се тълкува като ориентировъчна. Сдружение “Заедно за Чепеларе” допуска наличието на разминавания между обявените и действителните размери, за което не носи отговорност. Всички обявени в сайта цени са в български левове с включен ДДС. Поръчаните чрез сайта продукти се придружават от касов бон или фактура (ако такава е поискана при приключване на поръчката).

II. УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

1. Поръчаната стока се доставя на посочения от потребителя адрес за доставка.

2. При избор на “доставка с наложен платеж” , потребителя е длъжен да заплати стоката при получаването и на приносителя (куриера) изпълняващ доставката.

3. Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно вида и ползвания транспорт за доставка.

4. Сдружение “Заедно за Чепеларе” не носи отговорност за невярно и/или неточно изпълнена поръчка, в случай, че потребителят предостави невярна, неточна, неактуална или непълна информация, като освен това има право да откаже по-нататъшен достъп на лицето до част или до всички услуги, предлагани в онлайн магазина.

5. В случай на наложен платеж транспортните разходи, ако изрично не е упоменато друго, се заплащат от потребителя при получаване на доставката, едновременно с цената на стоката.

6. Добавянето на продукт в „количката” не резервира продукта и е възможно до приключване на поръчката този продукт да бъде изчерпан. Сдружение “Заедно за Чепеларе” не гарантира наличността на стоката към момента на поръчка. Ако след поръчка, стоката не е налична ще получите имейл и/или обаждане относно статусът на поръчката.

III. ДОСТАВКА НА ЗАКУПЕНИТЕ СТОКИ

1. Срокът за доставката на заявените с поръчка стоки, за които е получено потвърждение е от 24 часа до 3 работни дни, след получаване на потвърждение на поръчката, като срокът може да бъде удължен при официални празници и/или почивни дни със срока на неработните дни.

2. Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от потребителя начин и според посочените срокове от куриерска фирма
Еконт.

3. Стандартните цени за доставка до адрес или офис на Еконт са:

– 5 (пет) лв. за доставка до офис на Еконт в България.
– 10 (десет) лв. за доставка до адрес в цялата страна.

Всички цени и разходи за доставка се калкулира автоматично в сайта.

Пълният списък с адресите на всички офиси на Еконт може да намерите ТУК

4. Сдружение “Заедно за Чепеларе” може да поиска допълнително потвърждение от потребителя за направената поръчка, включително по телефон, факс, електронна поща.

В случай, че потребителят откаже да предостави изисканата от Сдружение “Заедно за Чепеларе” информация, отказът от предоставянето и може да доведе до отмяна на поръчката ,със или без допълнително уведомяване на потребителя.

5. Цената на разходите за доставка се калкулира автоматично в стойността на поръчката и е посочена под информацията, публикувана за поръчвания артикул.

6. При извършване на доставката, стоките следва да бъдат прегледани внимателно от потребителя и/или упълномощено от него лице. При констатиране на външни видими дефекти – евентуални повреди, удари и други щети, установени при доставка, потребителят следва да подпише протокол за щети в присъствието на куриера, в който описва констатираните дефекти и незабавно уведомява  Сдружение “Заедно за Чепеларе” на тел. (+359) 0877740030 ; 0878662289 ; 0878580928.

7. При предаване на стоките, потребителят или трето лице, посочено от него, са длъжни да подпишат придружаващите документи. За трето лице се счита всяко лице, което не е титуляр на заявлението, но приема стоката при доставка на посочения от потребителя адрес за доставка.

8. Сдружение “Заедно за Чепеларе” си запазва правото да избира / променя под изпълнителя, извършващ доставката, без да е длъжен да информира предварително потребителя, стига това да не рефлектира на начина, цената и срока на доставка.

9. Сдружение “Заедно за Чепеларе” извършва доставки чрез под изпълнител/и само на територията на България.

IV . ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СТРАНИТЕ.

1. Сдружение “Заедно за Чепеларе”  се задължава:

 • Да потвърди наличността на поръчаните артикули или да откаже поръчката в срок от 3 работни дни.
 • Да достави в срока оказан в информацията за доставка и плащане на стоки заявената за покупка стока; При промоции е възможно срокът за доставки да бъде удължен, но не с повече от 14 работни дни.
 • Преди да бъде изпратен всеки артикул се проверява за техническа изправност (ако това е възможно, без да се нарушава целостта на опаковката).
 • Гарантира, че всички продукти отговарят на описанието в сайта.
 • Да опазва всички лични данни на клиента в съответствие със сега действащото законодателство, регламент (EС) – 2016/679. Научете повече за нашата ПОВЕРИТЕЛНОСТ И “БИСКВИТКИ”.

.2. Клиентът се задължава:

 • Да посочи трите си имена, точен и валиден телефон, адрес за доставка и електронен адрес.
 • Да плати цената на стоката според условията описани в информацията за доставка и плащане на стоки.
 • Да заплати разходите по доставката според условията описани в информацията за доставка и плащане на стоки.
 • Да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

Заявената за покупка стока се доставя на посочения от Клиента адрес за доставка, в срока, указан в информацията за доставка и плащане на стоки. Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида й и транспорта за доставка. При предаване на стоката, Клиентът или трето лице подписват придружаващите я документи. За трето лице се счита всеки, който не е титуляр на заявлението, но приема стоката на доставка и е на посочения от клиента адрес. Възможно е доставката да бъде извършена на части, за което Клиентът ще бъде своевременно уведомен. В случай, че Клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, Сдружение “Заедно за Чепеларе” се освобождава от задължението си да достави заявената за покупка стока. Клиентът може да потвърди желанието си да получи стоката и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, като поема всички разходи по доставката. В този случай започва да тече съответно нов срок за доставка от момента на потвърждението. Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, когато тя му е доставена при едно от следните условия:

Доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед. цената, която Клиентът следва да заплати, не съответства на дължимата цена.при несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката. При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока Клиентът има право да заяви подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка. В този случай е необходимо да заяви желанието си, писмено (по имейл) или устно (по телефон), в срок не по-дълъг от 14 работни дни.

Имате право в срок от 14 дни да се откажете безусловно (изцяло или частично) от извършената от Вас поръчка на сайта ни
www.zachepelare.com , без да заплащате каквито и да е разходи, с изключение на разходите за връщането на стоката обратно. 14-дневният срок започва да тече от датата на приемане на доставката от Вас или от трето лице, намиращо се на посочения от Вас адрес за доставка. Клиентът има право в срок не по-дълъг от 14 работни дни от получаването на доставката, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне някои или всички от получените артикули. В случай на отказ в рамките на горния срок следва да върнете стоката по следния начин:

Като я изпрати на адрес:

До :
Сдружение “Заедно за Чепеларе” с ЕИК/ПИК “205633691”, Седалище и адрес на управление:

Област Смолян, община Чепеларе
гр. Чепеларе  ПК. 4850 , ул. “Васил Дечев” No 24

,с платени куриерски разходи ,придружено със заявление за отказ от поръчка. Стандартния Формуляр за отказ може да бъде изтеглен от ТУК За повече информация може да посетите сайта на Комисията за Защита на Потребителите.

Сдружение “Заедно за Чепеларе” възстановява всички суми, получени от потребителя, включително разходите му за доставката (ако е имало такива). Разходите по връщане на стоките са за сметка на клиента. 

Връщането се допуска при следните условия:

 • Заявката за връщане на стоката е подадена, в срок не по-дълъг от 14 работни дни, считано от датата на получаване на поръчката.
 • Заявката трябва да съдържа лична банкова сметка на клиента или друг подходящ начин (описан в заявлението) ,по който ще бъде възстановена заплатената от него сума. за стоката.
 • Стоката е в добър търговски вид, оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от Сдружение “Заедно за Чепеларе” – фактура, касов бон, гаранционна карта (ако е била издадена такава).
 • Клиентът съгласува с представител на Сдружение “Заедно за Чепеларе” адреса, на който Сдружение “Заедно за Чепеларе” желае да получи обратно стоката.
 • Съгласно разпоредбите на ЗЗП, Сдружение “Заедно за Чепеларе” възстановява на клиента платената сума в срок до 14 дни от датата, на която клиентът е упражнил правото си на връщане на стоката.

Сдружение “Заедно за Чепеларе” си запазва правото да не възстанови заплатената от клиента сума, в случай на нарушено едно или повече условия за връщане на стока.

Връщане на суми платени с наложен платеж.

При връщане на суми, платени с наложен платеж е необходимо да има идентичност между поръчващия стоката и връщащия стоката, без значение кой я е получил. Именно поръчващият и връщащият ще получи обратно парите, които е платил с наложен платеж. Ако поръчващият е дете, парите се връщат по сметка на детето или на неговия законен представител – майка, баща, или настойник. За целта е необходимо да се представи Удостоверение за раждане или Решение за назначаване на настойник.


V. ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ.

1.General Data Protection Regulation – GDPR

GDPR е закон за защита на данните на Европейския съюз. Той е предназначен да предоставя на лицата по-голям контрол върху личните им данни и налага нови задължения на организациите, които събират обработват или анализират такива данни. Това е Регламент
(EС) – 2016/679 , приет от Европейския съюз, който се прилага пряко в България. Тъй като един от основните принципи на тази правна рамка е прозрачността, ние сме изготвили настоящия документ, чрез който искаме да ви уведомим за начина, по който събираме, използваме, предаваме и защитаваме Вашите лични данни, когато Вие взаимодействате с нас във връзка с продукти и услуги, включително чрез нашия уебсайт.
Запазваме си правото периодично да актуализираме и изменяме настоящата Политика за поверителност, за да отразяваме всички изменения на начина, по който обработваме личните ви данни или измененията на вашите законови изисквания. В случай на такива изменения, ние публикуваме изменената версия на Политиката за поверителност на нашия уебсайт и поради това, любезно ви молим периодично да проверявате съдържанието ѝ.

КОИ СМЕ НИЕ И КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС ?
“Заедно за Чепеларе”  е гражданско сдружение, регистрирано по закона за юридическите лица с нестопанска цел, със адрес на регистрация: област Смолян, община Чепеларе
гр. Чепеларе  ПК. 4850 , ул. “Васил Дечев” No 24
 ,регистрационен номер ЕИК/ПИК 205633691. Организацията е със статут на юридическо лице с нестопанска цел, опериращо с лични данни и като такова следва да предостави информация на своите клиенти (потребители) относно регламента за защитата на данните (GDPR). Сдружението “Заедно за Чепеларе” (наричано по долу за кратко администратора, Ние, Нас или Нашите) профилира, обработва и съхранява лични данни само и единствено за осъществяване на целите упоменати в настоящите общи условия за поверителност. За въпроси относно политиката за защитата на личните ви данни може да се свързвате с нас по всяко време чрез всички упоменати възможности в раздела КОНТАКТИ.

КАК СЪБИРАМЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

Като цяло събираме Вашите лични данни директно от Вас, така че Вие решавате какъв вид информация да ни предоставите. Основният начин, по който получаваме лични данни от Вас е чрез попълване на формуляр за връзка или друг вид формуляр през, който осъществявате достъп до предоставените услуги на нашият сайт. Освен това е възможно да изискаме от Вас и други начини на достъп до ваши лични данни, като напр. телефонни обаждания, e-mail кореспонденции и т.н. Администратора се ангажира да обработва, съхранява и опазва всички лични данни съобразно настоящия регламент на ЕС и неприкосновеността им, на всеки потребител ползващ услугите на “Заедно за Чепеларе”. Лични данни събирани и обработвани от администратора са както следва:

 • Имена на потребител/и.
 • Адрес/и за доставка или кореспонденция.
 • Телефонен номер.
 • Имейл адрес.
 • IP адрес.

Участници във форуми и събития на Сдружение “Заедно за Чепеларе”:

 • Данни за физическа идентичност (име, фамилия, рождена дата), данни за контакт (телефон, имейл), данни за професионална заетост (професия, работно място или организация, към която лицето принадлежи, роля и отговорности), възпроизвеждане на образ със снимка.

КАКВИ СА ЦЕЛИТЕ И ОСНОВАНИЯТА НА ОБРАБОТВАНЕТО?

Ние ще използваме Вашите лични данни за следните цели: Предоставяне на услуги от

“Заедно за Чепеларе”   във Ваша полза.

Тази обща цел може да включва, при необходимост, следното:

 • Създаване и управление на профил в платформата (сайта) – https://zachepelare.com, обработване на поръчки, включващо приемане, валидиране, експедиране и фактуриране на същите.
 • Разрешаване на проблеми, свързани с анулирания на поръчки или всякакви други проблеми, свързани с поръчките, закупените стоки или услуги.
 • Кореспонденция с Вас, свързана с участието Ви в текущата дейност на Сдружението.
 • За периодично изпращане на актуална информация за дейностите (бюлетин/нюзлетър) на Сдружението.
 • С цел популяризиране и подобряване на дейностите на Сдружението, включително провеждане на проучвания и други анкети.
 • Изпълнение, отчитане и контрол на дейностите на Сдружението за постигане на неговите цели съобразно Устава.
 • Във връзка с членството в Сдружението.
 • Подбор и участие на лицата в инициативи и проекти на Сдружението, отчитане на тяхното изпълнение и популяризиране.
 • За целите на нашата финансово-счетоводна дейност и данъчно отчитане.
 • За целите на архивирането и статистиката, както и за осъществяване на обратна връзка с Вас.
 • За осъществяване на покупко-продажбата на избран продукт/и.
 • За осъществяване на обратна връзка породена от съответната покупко-продажба.
 • За по-лесно идентифициране на отделните клиенти (потребители) на нашите услуги.
 • За архивиране с цел одити и анализи на гореупоменатите услуги и отношения.

Обработването на Вашите данни за тези цели в повечето случаи е необходимо за сключването и изпълнението на договор между “Заедно за Чепеларе”   и Вас. Освен това, за изпълнението на тези цели се изисква обработване съгласно приложимото законодателство, включително данъчното и счетоводното законодателство.

ЗАЩИТА НА НАШИТЕ ЗАКОННИ ИНТЕРЕСИ.

Възможно е да има случаи, в които ние използваме или предаваме информация, за да защитим правата си и търговската си дейност. Те могат да включват:

 • Мерки за защита на уебсайта и потребителите на сайта https://zachepelare.com срещу кибератаки.
 • Мерки за предотвратяване и откриване на опити за измама, включително предаване на информация на компетентни публични органи.
 • Мерки за управление на различни други рискове. Главната причина за тези видове обработване са нашите законни интереси, свързани със защитата на търговската и обществената ни дейност като се прави уговорка, че ние гарантираме, че всички предприемани от нас мерки гарантират баланс между нашите интереси и Вашите основни права и свободи. Освен това, в някои случаи, обработването от наша страна се базира на законови разпоредби като задължението за защита на стоките, услугите и стойностите, предвидено от приложимото законодателство в тази връзка.

КОЛКО ВРЕМЕ ПАЗИМ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

Администратора няма политика на дългосрочно съхранение на лични данни. Рамките и сроковете на обработка и съхранението им са оптимизирани до минимум. По правило, ние съхраняваме Вашите лични данни докато приключат договорните ни отношения описани в съответният договор или друг вид отношения между Вас и нашите услуги.

Критерии за определяне на сроковете и  продължителността на съхранение

 • В случай, че целта за тяхното събиране не може да бъде постигната, данните се заличават в 30-дневен срок.
 • В останалите случаи предоставените лични данни ще се съхраняват толкова дълго, колкото е необходимо за изпълнение на целите, за които са събрани и е възможна проверка за тяхната точност, както и поддържане в актуален вид, inter alia, съществуване на членствени правоотношения, участие в инициатива или проект и др.
 • Всяка информация, която е изчерпала основанието и целите за обработката си ще се заличава, след направената за това преценка в процеса на ежегодна инвентаризация и решение на Управителния съвет на Сдружението, но не по-рано от решението на Общото събрание за приемане на годишните отчети за дейността за съответната година.
 • Обработването може да продължи, ако е налице задължение за по-продължително съхраняване в съответствие с приложимото законодателство, което може да бъде и за срок до 5 години, според вида на данните, законовото задължение за тяхното съхраняване или предвидени възможности за упражняване на правни претенции. В тези случаи Администраторът ограничава тяхното обработване в бъдеще, включително чрез архивиране или временно преместване в друга система за обработване, като те се обработват само за целта, която препятства заличаването.
 • Обработването може да продължи и за други цели, различни от тези, за които първоначално са били събрани личните данни, ако това е съвместимо с първоначалната цел или се извършва въз основа на Вашето предварително, изрично и конкретно съгласие.
 • Когато обработката се основава на съгласие, същото може да бъде оттеглено във всеки момент, чрез писмено заявление отправено до Сдружение “Заедно за Чепеларе” на хартиен или електронен носител, включително чрез он-лайн форма за контакт на web-сайта. Оттеглянето на съгласието не прави предшестваща обработка незаконосъобразна.
 • Данни за електронни адреси, предоставени конкретно за целите на комуникацията и получаване на бюлетин/ нюзлетър, се обработват до изрично оттегляне на съгласието Ви за този тип обработка, изразено чрез натискане на активен бутон, инкорпориран в получаваните електронни съобщения.
 • При оттегляне на съгласието за обработка на данни част от дейностите и комуникационните материали на Сдружение “Заедно за Чепеларе” могат да станат недостъпни за Вас, доколкото предоставянето им в конкретния случай изисква разкриване на самоличността и данните за контакт.

Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или данни и ние ще отговорим на това искане като запазим определена информация, дори и след приключване на договорни отношения, когато приложимото законодателство или законни интереси го налагат.

НА КОГО ИЗПРАЩАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

В зависимост от случая, можем да предаваме или даваме достъп до някои от Вашите лични данни на следните категории получатели:

 • Доставчици на куриерски услуги.
 • Доставчици на платежни/ банкови услуги.
 • Доставчици на маркетингови/ телемаркетингови услуги.
 • Доставчици на услуги, свързани с пазарни изследвания.
 • Доставчици на ИТ услуги.
 • Други компании, с които ние можем да разработваме съвместни програми за продаване на пазара на нашите стоки и услуги.
 • Ако сме задължени по закон, или ако това е необходимо за защита на законните ни интереси, можем да разкриваме определени лични данни и на публични органи.
 • За изпълнение на нашите задължения като доставка на медийни продукти, организиране на мероприятия (обучения, семинари, конференции и др. събития).
 • Изпълнение на проекти и предоставяне на информация за текущата дейност на Сдружението.
 • Пощенски услуги.
 • Хотели, в които правим резервации за нощувки при провеждане на обучения и събития.
 • Партньори (напр. при съвместно организиране на конференции, когато се изисква достъп до обекти с определено ниво на сигурност.
 • Софтуерни и IT компании и специалисти, които поддържат информационните ни системи и ни съдействат във съхранението на Вашите лични данни.
 • Юрисконсулти, адвокати, доколкото тази информация е необходима за изпълнението на техните задължения, възложени с договор.
 • Нашите доброволци, доколкото тази информация е необходима за изпълнението на възложените им функции.
 • Предоставянето на данните е в рамките на Република България, Европейски съюз и Европейското икономическо пространство, доколкото това е необходимо за изпълнение на нашите поети задължения и дейности съобразно целите в Устава.

Предоставянето на данни на нашите партньори е необходимо, за да можем да ви доставим услугите, които сте заявили, както и за да подобрим функционирането на нашата интернет страница. Администратора не предоставя лични данни, освен в случаите когато:е получил съгласие на Клиента, информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, които според действащото законодателство са оправомощени да изискват и събират такава информация. Никога няма да продадем Вашата информация на трети лица или да я използваме за цели, за които не сме ви уведомили и не сте ни дали предварително съгласие. Гарантираме, че достъпът до Вашите данни от частноправни субекти-трети страни се осъществява съгласно законовите разпоредби в областта на защитата на данните и поверителността на информацията, въз основа на договори, сключени с тях

ЛИЧНИ ДАННИ НА ДЕЦА.

Ние не събираме преднамерено лична информация от деца без потвърждаващо съгласие на родителите. Ако разберем, че сме събрали всякаква лична информация от дете на възраст под 16 години без потвърдено съгласие от страна на родителите, ще го изтрием от нашата база данни възможно най-бързо. Ако смятате, че е възможно да сме събрали информация от непълнолетно дете, моля, свържете се с нас чрез всички упоменати възможности в раздела КОНТАКТИ.

КАК ЗАЩИТАВАМЕ СИГУРНОСТТА НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на личните данни като прилагаме подходящи технически и организационни мерки при съблюдаване на промишлените стандарти. Съхраняваме Вашите данни на сигурни сървъри като използваме най-новите алгоритми за криптиране и гарантираме съхранението на резервни копия. “Заедно за Чепеларе”   чрез сайта https://zachepelare.com използва едни от най-сигурните и защитени ресурси за администриране, обработка и защита на данни. Ние използваме т.н. TLS (Transfer Protocol Secure), SSL (Secure Sockets Layer) сертификат – криптографски протокол за връзка клиент-сървър, използван за пренасяне на информация в интернет. WEB сайтове, които работят с такъв протокол имат защита (префикс) https вместо стандартния http. Или казано по-разбираемо използваме криптирана (защитена) връзка между въведените от ваша страна данни и мястото (сървъра), където я съхраняваме. Криптирането, което позволява връзката да бъде защитена, представлява сложен математически процес. Чрез него цялата информация се криптира и декриптира от клиента и сървъра. По този начин ние от “Заедно за Чепеларе”   се ангажираме, че ще подсигурим всеки наш клиент, член или потребител и предоставените ни лични данни в пълна изрядност чрез напълно защитена и прилежно водена уеб документация. Администратора се грижи и използва всичкият си наличен ресурс за съхранението и опазването на всички лични данни без значение от срока им на съхранение.

СЪГЛАСИЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ЛИЧНИ ДАННИ.

Боравенето с лични данни става след изричното съгласие на клиента (потребителя) ,това се осъществява след като клиента (потребителя) се съгласи с настоящите общи условия и маркира съответната отметка преди да продължи с въвеждането на своите данни и осъществяването на съответната поръчка или услуга. В случай, че клиента не желае да въведе своите данни и съответно не се съгласи с настоящите общи условия, то по-нататъшното продължаване на всякакъв вид договорни отношения и въвеждане на данни стават невъзможни. Администратора си запазва правото да съхрани копие от потвърждението на извършените покупко-продажба, договор или друг вид услуги, като доказателство, че клиента (потребителя) се е съгласил с настоящите общи условия и обработка на лични данни, в случай на възникнали в последствие спорове.

ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ СЪГЛАСНО GDPR

Поверителност на личните данни, лицата имат право:

 • Да осъществяват достъп и да експортират личните си данни;
 • Да коригират грешки в личните си данни;
 • Да възразява срещу обработката на личните си данни.
 • Да изискат изтриването (заличаването) на предоставените лични данни.

КАКВИ СА ВАШИТЕ ПРАВА?

Общият регламент относно защитата на данните признава редица права във връзка с Вашите лични данни. Можете да поискате достъп до Вашите данни, корекцията на грешки в нашите файлове, и/или да повдигате възражения по отношение на обработването на Вашите лични данни. Можете също така да упражните правото си на подаване на жалба пред компетентния надзорен орган или до съда. В зависимост от случая, вие можете също така да разполагате с правото да поискате изтриване на Вашите лични данни, правото на ограничаване на обработването на Вашите данни и правото на преносимост на данните.

ДОСТЪП.

Можете да ни помолите:

 • Да потвърдим, че ние обработваме Вашите лични данни.
 • Да предоставим копие от тези данни
 • Да ви предоставим информация относно Вашите лични данни, като например данните, които ние имаме, как ги използваме, на кого ги разкриваме, дали ги предаваме в чужбина и как ги предпазваме, колко дълго ги пазим, какви права имате, как можете да подадете жалба, къде сме придобили Вашите данни, доколкото информацията вече не ви е била предоставена посредством това известие.

ПОПРАВЯНЕ.

Можете да поискате от нас да поправим или допълним Ваши неточни или непълни лични данни. Възможно е ние да се опитаме да удостоверим неточността на данните, преди да ги коригираме.

ИЗТРИВАНЕ НА ДАННИ.

Имате правото при желание да изискате тотално (пълно) заличаване на всички ваши лични данни от базата ни с данни, включително име, имейл и всяка друга предоставена ни информация от предишни покупко-продажби, кореспонденции и/или взаимоотношения посредством нашия сайт и въведени данни от Вас. В този случай администратора се ангажира да заличи всички данни предоставени ни от вас ,включително имейли, кореспонденции и останалите данни от нашите регистри свързани с Вас. Вие можете да ни помолите да изтрием Вашите лични данни, но единствено ако:

 • Те вече не са необходими за целите, за които са били събрани.
 • Упражнявате законно право на възражение или те са били незаконно обработвани; или е налице правно задължение в тази връзка. Ние нямаме задължението да уважим Вашето искане за изтриване на личните ви данни, ако обработването им се изисква за да се изпълни законово задължение или за да се установи, упражни или защити правна претенция. Моля, имайте предвид, че преди да упражните това право, вие трябва да запазите всички документи, свързани с направените поръчки или ползвани услуги от нас, независимо дали фактурирането е било извършено към Вас или към друго физическо или юридическо лице (като фактури, удостоверения за гаранция и др. документи). Ако не направите това преди да упражните правото си на изтриване, ще изгубите всички тези документи и ние няма да може да ви ги предоставим, в зависимост от случая, тъй като процесът на изтриване на данни и изтриването на всички документи, свързани с него, е необратим процес.

ОГРАНИЧАВАНЕ НА ОБРАБОТВАНЕТО НА ДАННИ.

Можете да ни помолите да ограничим обработването на Вашите лични данни, но единствено ако:

 • Тяхната точност се оспорва , за да имаме възможност да удостоверим тяхната точност.
 • Те вече не са необходими за целите, за които са били събрани, но ние все още имаме нужда да установим, упражним или защитим правна претенция.
 • Вие вече сте упражнили правото на възражение и проверявате дали доминирането на нашите права все още е налице. Ние можем да продължим да използваме Вашите лични данни в резултат на искане за ограничение, ако имаме Вашето съгласие, за да се установи, упражни или защити правна претенция или за да се защитят правата на “Заедно за Чепеларе” или на друго физическо или юридическо лице.

ПРЕНОСИМОСТ НА ДАННИТЕ.

Можете да ни помолите да предоставим Вашите лични данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат или можете да поискате те да бъдат директно „пренесени“ към друг оператор на данни, но единствено ако:

 • Обработването се основава на Вашето съгласие или на сключването на договор с Вас.
 • Обработването се извършва с автоматично средство.

ПРАВО НА ВЪЗРАЖЕНИЕ.

Можете да възразите по всяко време поради причини, свързани с Вашата конкретна ситуация, срещу обработването на Вашите лични данни, основано на нашите законни интереси, ако считате че Вашите основни права и свободи доминират над тези интереси. Освен това можете да възразите по всяко време срещу обработването на Вашите данни за целите на директния маркетинг (включително създаване на профили) без да посочвате каквато и да било причина, като в този случай обработването ще бъде прекратено при първа възможност.

ОТГОВОРНОСТИ.

Във връзка с влизането в сила на Европейските правила за защита на личните данни, от “Заедно за Чепеларе” предприехме детайлен анализ и одит на всички наши процеси, свързани с обработване на лични данни. В рамките на този анализ ние проверяваме партньорите си, ревизираме процедурите си и правилата си, обучаваме служителите си, използваме опитни консултанти по информационна сигурност, за да гарантираме спазването на най-високи стандарти за поверителност и сигурност на вашите данни. Администратора “Заедно за Чепеларе” чрез https://zachepelare.com се ангажира да спазва стриктно своите задължения съгласно общият регламент относно защитата на данните (General Data Protection Regulation). Сайта https://zachepelare.com се администрира от оторизирани лица в пълно познание на така действащите разпоредби за защита на личните данни влизащи в сила от 25 май 2018 г. Повече за Европейски регламент за защита на личните данни EU GDPR – ТУК

VI. ПОЛИТИКА ЗА “БИСКВИТКИ”

Тази политика се отнася до “бисквитките” и други подобни технологии, използвани, според случая, в уеб сайта www.zachepelare.com собственост на Сдружение “Заедно за Чепеларе” с ЕИК/ПИК “205633691”, Седалище и адрес на управление: Област Смолян, община Чепеларе гр. Чепеларе ПК. 4850 , ул. “Васил Дечев” No 24.

 • за функционирането на сайта,
 • за анализ на поведението на посетителите на сайта,
 • за реклама.

Тази политика се допълва от политика на Сдружение “Заедно за Чепеларе” по отношение на защитата на личните данни като цяло и Общите условия.

1.Какво представляват бисквитките?

“Бисквитката” са малки текстови файлове, състоящи се от букви и цифри, които ще бъдат запазвани на Вашия компютър, мобилен телефон или друго терминалното оборудване на потребителя, през което той осъществява достъп до интернет. Бисквитката се инсталира чрез искане, подадено от терминала на потребителя към сървъра на
Сдружение “Заедно за Чепеларе” или на сървъра на трето лице.

2. За какво се използват бисквитките?

Тези файлове правят възможно, като цяло, разпознаването на терминала на потребителя и представянето на съдържанието по начин, който е от значение, адаптирано към предпочитанията на потребителя. Бисквитките гарантират, че потребителите ще си прекарат добре и подпомагат усилията на Сдружение “Заедно за Чепеларе” да предоставя услуги, които са възможно най-добре пригодени към потребители, например относно предпочитанията за онлайн поверителност, кошницата с покупки или подходящи реклами. Също така, те се използват при подготовката на анонимни обобщени статистически данни, които ни помагат да разберем как потребителите се възползват от нашите интернет страници, което ни позволява да подобрим структурата и съдържанието, без да идентифицираме всеки отделен потребител.

3. Какви бисквитки използваме?

Ние използваме два вида бисквитки: сесийни и постоянни. Сесийните бисквитки са временни файлове, които остават в терминал до завършването на потребителската сесия или затваряне на приложението. Постоянните бисквитки остават на терминала на потребителя за срока, определен от параметрите на бисквитката или докато не се изтрият ръчно от потребителя.

4. Как се използват бисквитките от този сайт?

Посещение на този сайт може да оставят следните типове бисквитки:

 • Бисквитките са строго необходими за работата на сайта
 • Бисквитки за анализ
 • Бисквитки за реклама.

Бисквитките и/или другите строго необходими подобни технологии са от съществено значение за правилното функциониране на сайта, бидейки зададени на Вашето устройство при влизането в уеб сайта или в резултат на действия, извършвани в сайта, според случая. Можете да настроите браузъра си да блокира “бисквитките”, но в този случай, някои раздели на сайта няма да работят правилно.

5. Съдържат ли бисквитките или подобните технологии лични данни?

Бисквитките или другите подобни технологии сами по себе си не изисква лична информация, за да се използва и в много случаи, дори не идентифицират личността на интернет потребителите. Има обаче ситуации, когато личните данни могат да бъдат събирани чрез използването на бисквитки за улесняване на някои функции на потребителя или да предоставят на потребителя усещане, което е пригодено да неговите предпочитания. Тези данни са шифровани по начин, който прави невъзможен неоторизирания достъп до тях.

6. Блокирането на бисквитки

Ако искате да блокирате бисквитките, някои функции на сайта ще бъдат спрени, а това може да създаде някои неизправности или грешки при използването на нашия сайт. Например, блокирането на бисквитките може да Ви попречи да:

 • купувате онлайн
 • да се идентифицирате при влизане във Вашия профил

В случай, че сте съгласни с тези ограничения и искате да блокирате бисквитки, следвайте инструкциите по-долу:

Повечето браузъри са настроени по подразбиране да приемат “бисквитки”, но можете да промените Вашите настройки за блокиране на някои или всички бисквитки.

Изберете Вашия браузър от списъка по-долу, за да покажете инструкциите, които трябва да следвате, след като отворите браузъра.

Netscape Navigator 3.0 
Netscape 4.0+ 
Netscape 6.0+ 
Firefox 2.0+ / 3.0+ / 4,0 + / 8,0 + 
Internet Explorer 3.0 
Internet Explorer 4.0 
Internet Explorer 5.0+ 
Internet Explorer (IE) 7.0+ 
Internet Explorer (IE) 8.0+ 
Internet Explorer (IE) 9.0+ 
Internet Explorer (IE) 11.0+ 
Google Chrome 
Safari 
Opera

7. Управлението на преференции за разполагането на бисквитки

По принцип, едно приложение, използвано за достъп до уеб страници позволява съхраняването на бисквитки или подобни технологии на терминала по подразбиране. Тези настройки могат да бъдат променени по такъв начин, че автоматичното управление на бисквитките да бъде блокирано от Вашия уеб браузър или потребителят трябва да бъде информиран, когато бисквитките бъдат изпратени до терминала. Подробна информация за възможностите и начините на управление на бисквитките могат да бъдат намерени в зоната на настройките на приложението (уеб браузъра). Ограничаването на използването на бисквитки може да засегне някои от функционалностите на сайта.

8. Защо бисквитките и/или другите подобни технологии са важни за Интернет?

Бисквитките и/или другите подобни технологии заемат централно място за ефективното функциониране на интернет, подпомагайки да се създаде едно приятелско насочено усещане и престой, който да е адаптиран към интересите и предпочитанията на всеки потребител. Отказът или Деактивирането на бисквитки може да направи някои сайтове или части от сайтове да не могат да бъдат използвани.

Деактивирането на бисквитките не означава, че вече няма да получавате, съгласно законодателство, онлайн реклама, а само това, че тя вече няма да бъде в състояние да взима предвид Вашите предпочитания и интереси, видими от Вашето поведение при сърфиране в Интернет.
Примери за важна необходимост от използване на бисквитки (при които не се изисква разрешение на потребителя през профила):

 • Съдържание и услуги, съобразени с потребителските предпочитания – категории продукти и услуги.
 • Оферти, съобразени с интересите на потребителите
 • Запаметяване на пароли
 • Запаметяване на филтрите за защита на деца за съдържанието в Интернет (опции семеен режим (family mode), функция за безопасно търсене (safe search)).
 • Ограничаване честотата на разпространение на реклами – ограничаване на броя на показване на дадена реклама за определен потребител в някой сайт.
 • Осигуряване на подходяща за потребителя реклама.
 • Измерването, оптимизацията и адаптацията на характеристиките за анализ – като например потвърждение на определено ниво на трафика в уебсайта, какъв тип съдържание се разглежда и как даден потребител влиза в уеб сайта (например: чрез търсачките, директно, от други уеб сайтове и т.н.). Уебсайтове обработват тези анализи относно използването им за подобряване на услугите в полза на потребителите.

9. Въпроси на защита и поверителността

По принцип, браузърите имат интегрирани настройки за поверителност, които осигуряват различни нива на приемане на бисквитки, период на валидност и автоматично изтриване, след като потребителят е посетил определен сайт.

Други аспекти на сигурността, свързани с бисквитките:

 • Персонализиране на настройките на браузъра по отношение на бисквитките, за да се достигне до удобното ниво на Вашата безопасност при използването на бисквитки.
 • Ако вие сте единственият човек, който използва определен компютър, можете да зададете дали искате по-дълги период от време за съхранение историята на сърфирането и лични данни за достъп.
 • Ако споделяте достъп до определен компютър, можете да вземете предвид настройката на браузъра така, че той да изтрива индивидуалните Ви данни за сърфирането, всеки път, когато затворите браузъра. Това е един от вариантите за достъпа до сайтове, които използват бисквитки и за изтриване на цялата информация от посещението при приключване на сесията.

10. Полезни връзки и допълнителна информация

Ако искате да научите повече за бисквитките и какви се използват те, препоръчваме следният линк:

All About Cookies

VII. ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ УСЛОВИЯ И АРБИТРАЖ.

Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора между страните или отнасящи се до него, включително спорове, породени или отнасящи се до неговото тълкуване, недействителност, изпълнение или прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в договора или приспособяването му към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани първо чрез посредничеството на КЗП (Комисия за Защита на Потребителите) и едва когато това е невъзможно от компетентния съд по регистрация на Сдружение “Заедно за Чепеларе” съобразно българското законодателство. За повече информация моля, посетете сайта на Комисията за Защита на Потребителите или сайта на Европейската Комисия за Онлайн Решаване на Спорове.
Сдружение “Заедно за Чепеларе” чрез www.zachepelare.com не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си по този договор при настъпване на обстоятелства, които Сдружение “Заедно за Чепеларе” чрез www.zachepelare.com не е предвидил и не е бил длъжен да предвиди – вкл.,но не само, случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната мрежа на Интернет и в предоставянето на услугите извън контрола на Сдружение “Заедно за Чепеларе” чрез www.zachepelare.com.
Сдружение “Заедно за Чепеларе” не носи отговорност при повреда на стоката, вследствие форсмажорни обстоятелства. Ако не приемате условията, моля, не използвайте сайта!
С приемане на тези условия Вие се съгласявате вашите данни да бъдат използвани за осъществяване на горе упоменатите общи условия.